Verbeter de wereld, pak een stift!

Wij vinden tekenen dus nogal belangrijk. We denken namelijk dat je er grote problemen veel makkelijker mee op kunt lossen. Daarnaast vinden we dat mensen eerder en veel beter samenwerken wanneer er een whiteboard is, iemand die durft te tekenen ... én er een stift is. Het is tijd om even de nerd uit te hangen over whiteboard stiften.

Regel één: gebruik een dikke zwarte stift die goed werkt. Zwart op een wit bord maakt gewoon meteen een strakke indruk. Laat die gekleurde stiften vooral lekker liggen. Ze helpen je niet om duidelijk over te komen en belangrijk voor later: als je een foto maakt van het whiteboard helpt zwart het beste om er snel een goed leesbare plaat van te maken.* 

Regel twee: zorg dat je altijd stiften bij je hebt. Je bent er dan zeker van dat je aan Regel één voldoet en je weet zeker dat je een stift hebt die het ook echt doet. Zonder (goede) stift doet een whiteboard het niet en dan is de wereld verbeteren ook niet mogelijk.

Our weapon of choice? De Pilot V Boardmaster. Mooie vette lijn en goed uit te vegen. De inkt ligt na een seconde drogen als een film op het bord en uitvegen - zelfs met je vingers - geeft geen lelijke vegen en vlekken.

Interessant is dat deze stift leverbaar is met een beitelpunt. Daarmee heb je meer mogelijkheden om met verschillen in lijndikte accenten aan te brengen zónder dat je kleur hoeft te gebruiken. 

Oók belangrijk: de stift is gemaakt van gerecycled materiaal en is navulbaar met losse cartridges.

pilot-begreen-v-board-master-medium-chisel-tip.jpg

 

Een goed alternatief is de Pentel Maxiflo. Inkt is ook van goede kwaliteit en door het pompsysteem heb je altijd een mooie volle zwarte lijn.

*  Over foto's en het verder gebruiken van je tekeningen een andere keer meer.

Max Kloosterman

test to see where bio shows up