Geen idee? 3 keer vouwen!

Soms zit je vast. Niets aan te doen, gebeurt gewoon. Je zoekt naar een manier om je verhaal met een plaatje duidelijker te maken en komt maar niet op een goed idee. Vindt je vooral zelf. Tijd om de handdoek in de ring te gooien en dan maar veel tekst op een slide te zetten? Wacht daar nog héél even mee. Eerst drie keer vouwen!

Vast zitten wordt vaak veroorzaakt door het idee dat je in één keer met een goed plaatje moet komen. Dat is natuurlijk onterecht maar maak je hersens dat maar eens wijs. Lastige klant daarboven. Gelukkig is er een truc die voor ons heel goed werkt. Vouwen.

Onze tip: pak een blanco blaadje uit de printer en vouw dat drie keer zodat je - wanneer je het blaadje weer uitvouwt - 8 rechthoekige vlakjes hebt. De opdracht is nu: in plaats van één tekening ga je er 8 maken.

Voordeel van de 8 kleine vakjes is dat je niet anders kunt dan telkens een globaal schetsje te maken, je kunt sneller werken en de details even laten voor wat ze zijn. Doordat je het 8 keer doet kun je bovendien makkelijker experimenteren. Goede kans dat je halverwege je blaadje al op een paar nieuwe ideeën hebt en tóch maar besluit een illustratie te gebruiken. Gelukkig maar :-)

Max Kloosterman

test to see where bio shows up